24 ное. 2020

„Вдъхновяващите 5“: Протеинови иновации, родени по време на пандемия

https://inspiring5.bloombergtv.bg/вдъхновяващите-5-протеинови-инова

Докато пандемията от COVID-19 покоси редица бизнеси, тя е станала катализатор за старта на един от кандидатите в стартъп инициативата на Bloomberg TV Bulgaria „Вдъхновяващите 5“. През май месец, когато у нас беше първата вълна на коронавируса, въпреки предизвикателствата дейността си стартира компанията „Кардинал Байтс“. Тя се занимава с производство и търговия на протеинови изделия с отличителен вкус и без добавена захар.

Повече за стартъпа, мисията му и как компанията успява да събере първоначално инвестиране, вижте в интервюто им за „Вдъхновяващите 5“ и Bloomberg TV Bulgaria:

 

Каква е мисията Ви?

Формулирали сме мисията си кратко, точно и ясно: да превръщаме изкушенията в протеинови иновации

 

Колко е голям екипът Ви?

Екипът ни се състои от трима души. Жасмина Гевезиева е генералният ни мениджър, Мария Сбиркова е нашият COO, а Йонко Чуклев заема CFO длъжността.

 

Каква е дългосрочната Ви стратегия за развитие?

Имаме бизнес модел, който следваме, като целта ни е да се утвърдим като иноватори в осигуряването на качествена протеинова храна в международен мащаб  – в Западна Европа, Балканите, САЩ и Близкия Изток.

 

Как се финансирахте първоначално?

С лични средства, допълнени с pre-seed финансиране от Innovation Starter Accelerator

 

Защо определяте проекта/компанията си като иновативни и коя е отличителната им черта?

Ние сме пионери в нишата с протеинови бонбони в България, като сме „родени“ по време на криза – първата вълна на пандемията.

Може да подкрепите кандидатурата на „Кардинал Байрс“ за „Вдъхновяващите 5“ до 29 ноември включително като гласувате за тях, натискайки бутона „Харесва ми“ на представянето им на сайта на инициативата: https://inspiring5.bloombergtv.bg/