2020 година ще остане запомнена с преобръщането на представите ни за контрол, сигурност и устойчивост. Именно това бурно и предизвикателно време промени драстично всеки аспект от нашия живот, посоката на въртене на икономиката, бизнеса и останалите сектори. Водени от мисията си да помагаме при намирането на път там, където вятърът е скрил следите му, сме убедени, че единственият начин да се приспособим към новото ежедневие и да продължим да се развиваме успешно, е да се изправим заедно срещу предизвикателствата.

По повод отбелязването на 5 години в българския телевизионен ефир ние от Bloomberg TV Bulgaria стартираме специална кампания, с която ще протегнем ръка към онези представители на бизнеса, които често в условия на криза могат да предложат решенията за излизането от нея – стартъпите.

С инициативата ни „Вдъхновяващите 5“ предлагаме поле за изява на иновативни и креативни български проекти, които знаят как да устоят на опустошителните бури, които нанесе COVID-19, и не се страхуват да се изправят пред неясната обстановка на утрешния ден. Кампания, насочена към онези млади предприемачи, които чрез своите идеи превръщат света в едно по-добро място.

В рамките на инициативата всеки стартъп, който отговаря на условията за участие, може да кандидатства до 15 ноември за „Вдъхновяващите 5“. Петте компании, които получат най-голяма подкрепа и най-много гласове на потребителите, ще получат и безценна награда: ноу-хау за развитие на бизнеса им и консултации от екип от специалисти и доказани експерти в областта на бизнес сектора, правилното позициониране на пазара и презентирането на компанията пред потенциални инвеститори.

Всеки може да подкрепи най-вдъхновяващия за него стартъп през целия период на инициативата – от 19 октомври до 29 ноември. Победителите ще бъдат обявени през първата седмица на декември.