09 ное. 2020

Компания за 3-D пъзел лампи сред кандидатите за „вдъхновяващата петица“

/компания-за-3-d-пъзел-лампи-сред-кандида/

Сред участниците в кампанията „Вдъхновяващите 5“ на Bloomberg TV Bulgaria е и Lightmotiff – иновативен български бранд, който проектира, създава и произвежда декоративни „3-D пъзел лампи”, изработени от естествена дървесина, които се сглобяват. Целта за създаването им е да се разчупи визията и стереотипът за осветително тяло и светлина като интериорно решение, както и да събере заедно членовете на семейството или приятели, които да преживеят заедно приятни емоции, докато сглобяват своя модел. Ето какво разказа екипът, стоящ зад Lightmotiff, за историята на иновативния бранд пред организаторите на „Вдъхновяващите 5“.

Каква е мисията Ви?

Основна задача при проектирането на авторските ни модели е те да бъдат на  различна тематика – класически, детски, стиймпънк, с флорални мотиви, с животински мотиви и много други, като всяка от тях си има име, носещо послание във всеки дом. Мисията ни е да оставим положителни емоции в хората, които се докоснат до тях, това е наш приоритет. Нашите пъзел осветителни тела събират заедно членовете на семейството.

Колко е голям екипът Ви?

За момента екипът ни е четиричленното ни семейство. Lightmotiff сме ние – малките производители с големи идеи на 3D пъзел лампи”. Той – творец, дизайнер и проектант на декоративните ни продукти, тя –  организатор и представител на фирмата. Производството на елементите на лампите, окомплектоването и всички дейности, свързани с реализацията на готовата продукция се осъществява от единствено от нас. При наличие на достатъчен брой клиенти и стабилни и увеличени приходи от дейността, ще се наемат работници, които ще се обучат.

Каква е дългосрочната Ви стратегия за развитие?

Навлизането на нов продукт на пазара не е лесен път, налагането на бранд отнема години. Приоритет за продуктите ни е довършване на сайта ни с прилежащ към него онлайн магазин. Участие в международни изложения и панаири, позициониране на пазара, презентиране на продуктите ни. Всичко това е свързано с много опит, умения, натрупан стаж, които на този етап за екип творци като нас не е много ясен. Все още сме малки, но смятаме, че с много търпение, учение и надграждане, ще намерим своето място на българския и световния потребителски пазар.

Как се финансирахте първоначално?

Всичко започна през лятото на 2019 г., когато сегашният ни представител на фирмата беше съкратена и, записвайки се в бюрото по труда, случайно разбра за програмата „Насърчаване на предприемачеството на безработните лица по чл.47”. Представихме бизнес проект, който беше одобрен и се изплати цялото обещетение накуп за стартиране на бизнес и откриване на фирма. През месец октомври стартира фирма „С.А.Р.А.С” ЕООД. Започнахме с малки крачки, но с големи надежди за осъществяване на таргета, който си заложихме. За около пет месеца разработихме около 15 прототипа на лампи, закупихме лазерна машина, изкарахме сертификати за изправност на продукта, упътвания за сглобяване, стилна брандирана опаковка и куп други неща, необходими за завършен готов продукт. Към момента имаме разработени 20 настолни лампи и 4 пендела и това е само началото.

Защо определяте проекта/компанията си като иновативни и коя е отличителната им черта?

Проектът за „3D пъзел лампи”  е една нова концепция като интериорно решение за осветление. Бизнесът, който стартирахме е за декоративни осветителни тела, които се сглобяват на принципа на пъзел, развлекателно решение за малки и големи, подарък за любими хора. Нашите модели са иновативни, креативни, с уникална визия и смятаме, че това е приоритет за развитие във времена на голяма пазарна конкуренция.

Може да подкрепите иновативния бизнес, като натиснете бутона „Харесва ми“ на: https://inspiring5.bloombergtv.bg/lightmotiff/