Момчил Василев – управляващ директор на глобалната предприемаческа мрежа Endeavor Bulgaria с натрупан над 20 години богат управленски опит в развитието на бизнеса в широк спектър от индустрии.

Като директор по корпоративно развитие във VIA Group – инвестиционна група с проекти в областта на авиацията, нефтохимическата промишленост, минното дело, строителството и възобновяемата енергия, Момчил изпълнява различни управленски, финансово корпоративни и свързани с развитието на бизнеса отговорности.

Преди това прекарва над 17 години в компанията PwC (PricewaterhouseCoopers), където ръководи проекти за преструктуриране, стратегическо развитие, финансиране и оптимизиране на процеси.

Момчил Василев е и съосновател на българската биотехнологична компания „Провити“, дейността на която е фокусирана върху генерирането и развитието на иновации в областта на храненето и хранителните вещества.

Светозар Георгиев – съосновател на Telerik, Telerik Academy и Campus X. След като отделя 14 години от своя живот в изграждането на глобална софтуерна компания, към днешна дата той насочва усилията си към това да предаде своите знания и опит на следващата генерация от млади български ентусиасти, които искат да развиват бизнес в България и да спомагат за нейното израстване в икономически план.

Като съосновател и съ-изпълнителен директор на Telerik, Светозар има възможността да проследи цялостния процес при управлението и превръщането на компанията от стартиращ стартъп в софтуерна компания, лидер на световния пазар. За това време Telerik набира повече от 850 нови служители в 11 офиса по целия свят.

Днес той е въвлечен в развитието на образователните институции Telerik Academy и Telerik Academy Foundation, както и водещият частен хъб за иновативни компании и талант – Campus X. Светозар е и активен ментор и ангел инвеститор, работещ с множество стартиращи и обществени организации. Неговата мисия е да помогне на местните технологични и стартиращи екосистеми да се развият и да заемат стабилна позиция на пазара, което в бъдеще да доведе до положителна промяна за сектора в България.

Диана Стефанова – вицепрезидент „Глобална стратегия за развитие” във VMware. Тя притежава повече от 20 години управленски и организационен опит с фокус върху стратегическо и бизнес развитие както на малки и стартиращи компании, така и на глобални компании като VMware.

Присъединява се към VMware през 2007 г. след придобиването на българо-швейцарската компания Sciant, където заема длъжността главен финансов директор. За периода до 2020 г. офисът в България неколкократно увеличава броя на служителите, които имат ключова роля в разработката на водещи VMware продукти, и към момента те са повече от 1300. Успехите на български екип превръщат София в един от най-големите стратегически центрове за VMware в световен мащаб.

Преди присъединяването си към Sciant Диана заема редица управленски позиции в ИТ компании в Силициевата долина, САЩ. През годините Диана работи активно за подобряване бизнес климата в България и налагане имиджа на българския ИТ сектор като дестинация, привлекателна за чуждестранни инвестиции поради уменията на местните специалистите, техния предприемачески и иновативен поглед. Следвайки тази визия, тя става партньор във фонда за рискови инвестиции BrightCap Ventures.

Диана притежава магистърска степен по „Счетоводство и контрол“ от УНСС, София, като в САЩ придобива и CPA квалификация (Certified Public Accountant) – международно признат сертификат за експерт-счетоводител.

Адел Закут е архитект по образование и предприемач, който успешно комбинира технологията и дизайна в своите бизнес проекти и идеи. Дигиталният свят и иновациите се превръщат в негова голяма страст.

Той е съ-основател и председател на Борда на директорите на Clippings.com – една от водещите B2B платформи, свързваща архитекти и интериорни дизайнери с мебелни брандове. Мисията на компанията е да използва технологията, за да революционира опита за намиране и купуване в индустрията на интериорния дизайн, помагайки на млади дизайнери, архитекти и брандове да продават продуктите си онлайн.

Преди това, през 2007 година, Адел основава Despark – обявена за най-добра дигитална агенция с офиси в Лондон и България, придобита от Paragon Group. През 2012 година предприемачът основава Boom! Burgers – една от първите вериги за гурме бургери в България, която успешно развива франчайз модел с многобройни локации в Централна и Източна Европа и с продадени над 750 хил. бургера.

Деян Витанов – маркетингов директор на Playco, където се занимава с управлението на маркетинговия екип и наличен бюджет. Сред основните му задължения на ръководната позиция е и представянето на компанията пред потенциални инвеститори и партньори. Преди това, Деян е изпълнителен директор и съосновател на Chobolabs – български стартъп, фокусиран върху електронни спортове на мобилни устройства. Компанията цели да отключи скрития потенциал на смартфоните, като ги превърне в миниатюрни конзоли в ръцете на геймъри по цял свят.

За да реализира тази мечта, Chobolabs е набрала почти 10 млн. долара капитал от някои от най-добрите инвеститори в Силициевата долина. Основната игра, която компанията създава, има над 1 млн. сваляния, рейтинг от 4.5 звезди и бива отличена от Google, Apple, SXSW, TwitchCon и Comic-Con. Съвсем наскоро компанията Chobolabs бе придобита от Playco, която наскоро набра 100млн. долара капитал на валюация от 1 млрд. долара.

Деян редовно изнася лекции на тема предприемачество, технологии и лидерство на различни конференции, общества и университети, включително в Stanford и Berkeley. Той е и активен ментор на предприемачи, като работи с над 100 основатели на компании, които с негова помощ и насоки набират повече от 300 млн. долара капитал и отварянето на хиляди работни места в тях.