23 ное. 2020

Остава 1 седмица до крайния срок за гласуване за най-вдъхновяващите стартъпи в България

http://остава-1-седмица-до-крайния-срок-за-глас

Остава точно една седмица до големия финал на стартъп инициативата „Вдъхновяващите 5“, която ще отличи петте най-иновативни и вдъхновяващи стартиращи бизнесa в България. Решението на базата, на което ще бъдат определени победителите, е изцяло на зрителите и читателите на Bloomberg TV Bulgaria, а всеки който иска да подкрепи компаниите, в които вярва, може да го направи, като гласува за тях до 29 ноември включително, натискайки бутона „Харесвам“ под представянето на съответната компания на inspiring5.bloombergtv.bg.

Общо 33 компании от различни сфери на бизнеса стигнаха до финала на инициативата. За подкрепата на аудиторията се борят българският Али баба, производител на протеин от насекоми, образователни стартъпи и създатели на роботи, фирма за 3D принтиране и моделиране, денонощна библиотека, консултант по устойчиво развитие, система за проследяване на физическите показатели на спортистите, арт студио, първият онлайн магазин с нулев отпадък и много други. Може да ги разгледате на https://inspiring5.bloombergtv.bg/ в секция „Участници“.

Петте стартъпа, които спечелят най-много гласове от потребителите, ще имат възможността да получат съвети, препоръки и ноу-хау директно от Диана Стефанова – вицепрезидент „Глобална стратегия за развитие” във VMWare, управляващия директор на глобалната предприемаческа мрежа Endeavor Bulgaria Момчил Василев, Светозар Георгиев – съосновател на Telerik, Telerik Academy и Campus X, както и от архитекта и предприемач от Лондон Адел Закут и Деян Витанов от Сан Франциско – маркетингов директор на световната гейминг компания Playco и основател на компанията в Силициевата долина Chobolabs. Стартъпът на Витанов е фокусиран върху електронни спортове на мобилни устройства. За реализацията му предприемачът успява да набере почти 10 млн. долара капитал от някои от най-добрите инвеститори в САЩ.

Интервюта с кандидатите за вдъхновяващата петица, техните истории и мотивацията, която стои зад създаването на проектите им, може да проследите в поредицата Bloomberg TV Bulgaria Интервю, която през октомври, ноември и декември е посветена основно на предприемаческата екосистема и вдъхновяващите примери, с които инициативата на бизнес телевизията ни запознава. Всички новини около кампанията „Вдъхновяващите 5“ може да прочетете и на www.bloombergtv.bg и https://inspiring5.bloombergtv.bg/