Българската стартъп асоциация (BESCO) е неправителствена организация, която свързва стартъпи, инвеститори, правителство, институции и други заинтересовани страни, свързани с иновациите.

Innovation Starter е първата специализирана агенция за иновации в България, основана от Леона Асланова през 2014 година. Тя партнира на бизнеса и публичния сектор за дизайн на дългосрочна култура на иновации. Мисията на компанията е България да се превърне във водеща страна в Европа в областта на иновациите.

Сред публичните проекти, по които агенцията работи са две от най-големите събития за иновации в Югоизточна Европа, предназначени за бизнеса и младите бъдещи предприемачи и обучаващи се с сферата.

В партньорство с водещи университети в България, агенцията основава и първата „Академия за иновации“ за студенти у нас, която развива предприемаческите умения на учащите и финансира техните първи бизнес идеи.

Startup Factory работи активно вече шеста година за развитие на предприемаческата екосистема и новите информационни технологии в район Русе и в България.

Организацията има за свой приоритет изграждането на ключови дигитални и технически умения, чрез курсовете които организира за възрастни и ученици.

„Целта ни е да направим цифровите технологии привлекателна, достъпна и желана област за професионална реализация на младежите“, споделя Емилиян Енев, председател на управителния съвет.

MOVE.BG e платформа на създаващите хора. Търсим иновативни решения за обществена промяна, работим за устойчиво развитие и утвърждаваме култура на градивен диалог, активно лидерство и споделени ценности.

Общността от хора е сърцето на MOVE.BG – личности, таланти, експерти, доброволци и мечтатели, обединени от идеята да променим България и да сътворим заедно перспективно бъдеще за страната. Общността е в основата на нашите програми – през диалог заедно търсим и формулираме нови и устойчиви решения. Ние сме в цяла България и отвъд, обръщаме се към уроците на историята, споделяме общи ценности и ги укрепваме у по-младите – тези, които ще продължат градежа. Вярваме, че заедно можем.

Вече над 20 години JA Bulgaria е водеща нестопанска международна организация у нас, с утвърдена репутация в предоставянето на иновативно и модерно образование от най-ранна възраст до университета. Портфолиото от образователни продукти и услуги включва програми в 3 тематични области: предприемачество, финансова грамотност и умения за работа.

Образователната философия на JA се базира на методите на учене чрез правене и смесено обучение с използване на дигитализирано интерактивно съдържание и високи технологии. Бизнес моделът на организацията се отличава с тясно сътрудничество с бизнеса и хората от практиката, които участват в създаването и предоставянето на образователно съдържание, обучение и услуги, както и разработването на политики в областта на образованието и предприемачеството.

9Academy е бизнес академия и платформа, която среща младежи и бизнеса в различни професионални направления с цел усъвършенстване.  Провежда се в рамките на 3 месеца и дава достъп до онлайн обучения и дискусии, събития на живо, взаимодействие с доказани бизнес експерти и общност от професионалисти.

В центъра на обучителния процес Академията поставя участниците. Всички модули, обучения, обучители и допълнителни активности са съобразени както с техните индивидуални нужди и цели, така и с тези на групата. Академията се организира от Фондация „ДЕВЕТ“, чиято основна цел е подпомагане на личностното и професионалното развитие на хората чрез практически знания, умения и опит, предоставени по интерактивен и достъпен начин.

Campus X е жива, интегрирана и работеща екосистема, която предоставя директен мост към ментори и специалисти, инвеститори и финансиране, и топ технологичния талант, идващ от Телерик Академия.

Основан от Васил Терзиев, Бойко Яръмов и Светозар Георгиев, Campus X e водещ частен хъб за иновативни компании и талант в Югоизточна Европа и най-голямото споделено работно пространство в България, с обща площ 18 000 кв. м. и капацитет над 1500 работни места.

MyEducationClub.com е платформа за споделено учене, където хората обменят своя опит и знания помежду си. На преден план стоят уменията на конкретния човек, а не неговата позиция или титла. За разлика от класическите форуми и групи, рейтингът на всеки участник е еквивалент за неговата компетентност и умения за представяне на конкретното учебно съдържание. Това спестява време и осигурява по-вълнуващо и качествено преживяване за участниците.

Създател на платформата е Калоян Кирилов – предприемач с 20 години опит в сферата, работил за американската агенция за малък и среден бизнес и за Merrill Lynch. Основател е на два стартъпа в Edtech. Участва в акселераторски програми в New York, Москва и Тайван и е автор на книгите „Стартъп в BG“ и „Как да продам фирмата си“.

Sofia Tech Park e първият научно-технически парк в България. Паркът е престижен център за световните, регионалните и национални изследователи, както и за иновативните и технологични компании, давайки пример за икономика на знанието в България и на Балканите. Неговите приоритети и дейности са насочени към повишаване на конкурентоспособността на науката и предприемачеството, насърчавайки синергията между академичната област и бизнеса, правителството и обществото.

Целта му е да обедини в едно усилията на бизнеса и науката, като се фокусира основно върху развитието и осъществяването на проекти в трите фокусни области на научно-технологичния парк – ИКТ, науки за живота и чиста енергия. Успоредно с предоставянето на инкубация и подкрепа на стартиращи фирми и иновативни идеи, задача на парка е да работи като акселератор на процесите на комерсиализация на научните изследвания и на интернационализацията на българския бизнес.

Тук-Там е най-голямата мрежа от българи с опит по света, която позволява на потребителите и членовете да намират актуална информация, обучения, обяви за работа, събития и други възможности в четирите основни направления, върху които Тук-Там се фокусира: живот, работа, образование, общност.

Потребителите и членовете имат и възможност да инвестират средства или време в каузите, в които вярват, и така да влияят положително на България, където и да се намират.

Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) e първият български частен университет, специализиран в областта на бизнеса, финансите, застраховането, мениджмънта, маркетинга и предприемачеството. Той е един от най-активните висши учебни институции в страната, който с академичната си програма и лабоработията си VUZF Lab подкрепя провеждането на инициативи и проекти за развитие на иновации и успешния предприемачески потенциал в страната.

Стотици са студентите, които в резултат на обучението си във ВУЗФ успяват да развият собствен бизнес у нас и в чужбина. Университетът е в челните места по реализация на завършилите студенти – 95% се реализират по специалността, която изучават. Те са и сред най-добре платените специалисти в направление “Икономика”.

ВУЗФ е в топ 5 на най-добрите университети в направление “Икономика” в България според последното издание на Рейтинговата система на висшите училища в страната за 2019 г. Притежава и британска акредитация от THE BRITISH ACCREDITATION COUNCIL, като през 2017 година получи престижното международно признание за втори път.

Българската асоциация за дялово и рисково инвестиране (BVCA) е инициатива на българските частни инвеститори, фондове за рискови капиталовложения и предприемаческата общност в страната. Асоциацията си поставя за водеща цел да работи заедно със своите членове за подобряване на бизнес средата, поощряване на иновациите и разрастване на предприемачеството в България.

BVCA поема инициативата да популяризира ролята на частните инвеститори като надежден и устойчив източник на финансиране за стартиращи, растящи и утвърдени компании. Сред приоритетите на асоциацията е събирането на подробни данни за инвестиционната активност в България, представяни на вниманието на членовете на организацията, политически представители, институции и широката общност.

Давайки гласност на инвестиционната общност, BVCA защитава интересите на индустрията, за да стимулира обществения диалог, който да спомага за изграждане на благоприятна инвестиционна среда в България и региона.

Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия към Министъра на икономиката на Р България е институцията, отговорна за насърчаването на търговията, интернационализацията на българските предприятия, увеличаването на техния пазарен дял на международните пазари и за тяхното технологично и иновативно развитие.

През 2019 г. Агенцията подпомогна над 2000 компании да развият своята дейност и да намерят нови бизнес партньори чрез своите инициативи, програми и проекти и анализи.

За да спомогне за преодоляването на икономическите последствия от извънредното положение, обявено във връзка с пандемията COVID-19, Агенцията инициира създаването на платформа, информираща бизнеса по посока възможностите за помощ от публични и частни организации, която прерасна в интерактивен МСП Съветник, представящ финансовите инструменти и механизми от страна на държавата – удобно и на едно място с възможност за персонална консултация.

Money.bg e водеща онлайн бизнес медия в България с 14-годишна история, която не само информира за най-важното и най-новото от света на икономиката, финансите и бизнеса, но и за най-интересното, непознатото и вдъхновяващото в тях, и то на разбираем за всеки читател език.

Мениджър Нюз е новинарски сайт на списание „Мениджър“. Нашата цел е оперативно и безпристрастно да представяме новините от управлението на компаниите, маркетинга, бизнеса, страната, Европа и света.

Stolica.bg е най-големият регионален новинарски сайт за София и областта с над 400 000 читатели месечно.

Dnes.bg е един от първите български политематични сайтове. Доказаните му автори проследяват в реално време най-важните новини и събития, като се водят от принципите на професионалната журналистика – навременна, проверена и качествена информация. Dnes.bg разполага и с богата онлайн общност от коментатори, подкрепяна от професионален екип модератори.

Investor.bg e първият проект на Investor Media Group и за 19 години се наложи като надежден източник на бизнес и финансова информация със стабилно увеличаващ се брой лоялни читатели. Специализираните категории „Борса“, „Форекс“, „Имоти“, „Технологии“ предлагат новини, анализи, отчети, индекси в реално време, котировки, фючърси и т.н. в секцията „Обучение“ се публикуват възможности за повишаване на квалификацията, практически насоки за млади предприемачи и т.н. Investor style представя актуални лайфстайл теми през икономическа перспектива. Сайтът поддържа и най-посещавания финансов форум.