03 ное. 2020

Ботаник лаб

Ботаник лаб е компания за проектиране и изпълнение на интериорно озеленяване, изграждане на концептуален растителен декор и иновации в сферата на озеленяването. Мисията на екипа е да създаде по-зелена, здравословна и красива среда в урбанизираните пространства, благодарение на растенията. Иновативният бизнес предлага продукти и услуги, които са добавена стойност за по-добър и зелен живот у дома – мястото, на което работим, почиваме си, храним се или пък се забавляваме.

Компанията развива социално и екологично отговорен бизнес в сферата, за да подобри средата на живот за хората. Основни индикации за нуждата от дейността на „Ботаник лаб“ са свързани със следните факти: според последни изследвания въздуха в затворените помещения е от 3 до 5 пъти по мръсен от този навън, освен това стресът на работното място и негативните ефекти на т.нар. синдром на затворените пространства, влияят негативно върху човешкото здраве. Прекарвайки обаче време в природна среда, близо до естествена растителност, хората подобряват зравословното си психическо и физическо състояние, повишават продуктивността си и се чувстват по-щастливи.

За последните 2 години и половина екипът е работил с над 140 корпоративни и частни клиенти и е трансформирал повече от 300 хиляди кв. м. площи в България, в това число – офиси, заведения, хотели, пространства за събития и други. През 2018 година компанията е национален финалист в най-голямото предприемаческо състезание за зелен бизнес Climatelaunchpad със своя продукт Botanic Room, който представлява зелена модулна конструкция с три различни функции – място за срещи, презентационна зона и място за телефонен разговор.