22 окт. 2020

Bulgaria Store

Bulgaria Store е първата по рода си дигитална онлайн платформа за позициониране и продажба на български стоки в цял свят. Платформата позволява на всеки български производител по лесен и ефективен начин да позиционира своите продукти на Германския и Австрийски пазари, като така успява по модерен начин да маркетира и заскладява стоката си. За тази цел компанията разработва т.нар. e-commerce пакети.

Проектът стартира официално в началото на 2017 година с основна цел да създаде модерна дигитална онлайн платформа за позициониране и търговия на български стоки в световен мащаб. За да постави началото на своята идея, основателят на Bulgaria Store  Георги Георгиев се завръща в България след 15 години следване, специализация и работа в Германия, влагайки цялата си енергия, за да валидира бизнес модела на своята идея. Заедно с екипа си успява да реализира над 5000 продажби за периода от 2 години, позиционирайки професионално и абсолютно безплатно над 500 български продукта, обхващащи около 30 български производители.

На всеки български производител платформата позволява БЕЗ или С опит в експорта да осъществи бързи сделки на най-големия европейския пазар – Германия. Също така, Bulgaria Store изгражда бранда на всеки български производител и неговите продукти, независимо от наличния опит на продуктите на конкретния чужд пазар, изграждайки трайни отношения с търговци и клиенти чрез вече изградена система и ноу-хау. Платформата управлява стоката и поръчките както към крайни, така и към бизнес клиенти в професионални модерни fulfillment складове, спестявайки ресурс на всеки български производител от четири отдела: IT, Маркетинг, Външна търговия и Управление на склад и стоки.

Екипът на Bulgaria Store добавя към проекта си и уникална по рода си Food-Box концепция, която именува BULBOX. Освен да охлажда кашона със стока от склада до крайния немски потребител, представлява цялостна маркетинг концепция за КАШОН МАРКЕТИНГ на всеки български производител, всеки негов продукт, но и носител на културна, туристическа и историческа информация директно в дома на чуждестранния потребител!