22 окт. 2020

EduBots

EduBots предоставя достъпна и разбираема образователна роботика за деца на възраст между 10-14г., с цел да положи основите на роботиката, програмирането и микроелектрониката. Детето получава робо-комплект в комбинация с достъп към онлайн видео обученията ни, където ще намери всички нужни инструкции за сглобяване, програмиране и разбиране на робота под формата на интерактивни и забавни видеа. Предвиждаме разширяване на селекцията от продукти, което ще изгради система от различни по вид, функционалност и сложност роботи. В бъдеще ще предоставим възможност на всеки ентусиаст, преминал обученията ни, да направи своите първи стъпки в самостоятелното проектиране, програмиране и сглобяване на собствен робот, както и възможността да участва с личен робот в различни образователни и състезателни събития.

Образователният стартъп е основан от петима ученици, в момента сме дванадесети клас, в гимназиите 91.НЕГ / СМГ и НПМГ. Сформирането на екипа, изграждането на идеята и работата по проекта започна февруари месец 2020 година, а началото на септември месец официално учредихме нашето дружество. Преминали сме програмата на ‘Тийноватор’ през учебната 2019/2020  и сме подкрепени с инвестиция от първата кохорта на Innovation Starter.

През последните месеци сме съсредоточени върху това да съберем възможно най-голяма обратна връзка по обучителните видеа и самия робот от нашите първи 10 тестови клиента от целевата ни аудитория. Към този момент имаме разработен трети и финален прототип на първия ни продукт ‘Tripio’ – триколка, управляваща се от мобилно приложение, чрез Bluetooth или от дистанционно управление – чрез радиовълни.

От началото на учебната година 2020/2021 провеждаме ексклузивни обучителни курсове в ЧОУ ‘Томас Едисън’, базирани на робота ни и фокусирани над изграждането на базови познания в сферите на физика, микроелектроника и програмиране. С подкрепата на ‘Българска асоциация по роботика’, септември месец организирахме първото ни национално състезание ‘Battlebot Tournament 2020’ и взехме участие в ‘Робо Дни 2020 – онлайн форум по образователна роботика’. Официално стартиране на продажби на робота ‘Tripio’ е предвидено през ноември месец, а следващите месеци планираме различни изненади и втори робот, достъпни за нашите клиенти.