02 ное. 2020

ГОЗБАНИЦА

ГОЗБАНИЦА е български бранд за ръчно изработена готварска престилка с изображение на кулинарна рецепта в комбинация с фолклорни графични мотиви. Под марка ГОЗБАНИЦА се предлагат и лимитирани серии текстилни изделия с ръчен печат в категория Home & Kitchen & Hand printed textile. Всички продукти под марка ГОЗБАНИЦА са авторски, ръчно изработени в България от висококачествени материали.

Стойността на бранда е в това, че предлага уникална идея чрез свързването на автентичното-старо с модерното-ново. ГОЗБАНИЦА подарява радост за готвачите у дома, съхранява кулинарните традиции и гозби и подава ръка на новобранците в готвенето.

Черният цвят на ГОЗБАНИЦА в символ на свързаност между поколенията. Ние говорим за здравина, качество и сериозност. За името на бранда, Ваня и Дияна – майка и дъщеря, които стоят зад неговото създаване, съчетават две любими думи в българската кулинария – гозба (българска дума за ястие) и баница (любимо на всички традиционно българско ястие за приготвяне у дома)

Модел „Канатица“ е съчетание от графични композиции (шевици), познати в българския фолклор с името Канатица – символ на дълбоки ценности: велика канатица – народ; голяма канатица – род; канатица – семейство. В допълнение е и ръчно принтирания/изрисуван текст на българска рецепта. Тази комбинация от български мотиви и родна рецепта превръща ГОЗБАНИЦА в 100% български продукт, изработен с уважение към кулинарните традиции и творчество.