22 окт. 2020

ЛАМ’ОН ООД

ЛАМ’ОН ООД, основана през 2018, е млада компания, която се занимава с разработка и продажба на биоразградимо ламиниращо фолио за печат ЛАМ’ОН и пакетажно фолио ПАК’ОН.

Всяка година, само в Европа, над 4 320 000 тона пластмаса се използва под формата на ламинат за хартия, а крайният продукт не бива рециклиран. Така и пластмаса и хартия биват или горени, или остават на сметища със стотици години. Именно този глобален проблем разрешаваме с LAM’ON – биоразградимо ламиниращо фолио за печатната индустрия, което е напълно нетоксично. Базирано е на полимлечна киселина и произвеждано в България. То е на същата цена, ще се предлага в разнообразие от финиши и не изисква от печатниците различно от сегашното оборудване. LAM’ON е със специално разработен за нуждите на индустрията лепилен слой, който е водоразтворим. Това улеснява отделянето на ламинат от хартия и прави рециклирането по-лесно и без нуждата от тежки химикали.

На база на основната ни рецепта за ЛАМ’ОН създадохме и фолиото за пакетиране ПАК’ОН. С допълнителни разработки постигнахме кислородна бариера, необходима за съхранението на хранителни продукти. Фолиото е сертифицирано за досег с храна и вече се използва от Български производители на сладоледи, както и на био сапуни.

Към момента рецептите ни са в процес на сертификация, а екипът е в процес на организиране на собствено производство до София с цел официално излизане на пазара в края на годината.