27 окт. 2020

Lightmotiff

Lightmotiff е български иновативен бранд, който проектира, създава и произвежда декоративни „3-D пъзел лампи”, изработени от естествена дървесина, които се сглобяват. Идеята за създаването на Lightmotiff тръгва от двугодишна работа на един семеен екип, вдъхновен от любов към изкуство, природа и светлина. До момента има реализирали 24 модела декоративни лампи с чудесна иновативна визия. Всеки един модел на Lightmotiff е авторско решение, притежава индивидуално име, носещо послание във всеки нов дом.

Целта за създаването на дървени сглобяеми лампи е да разчупи визията, стереотипа за осветително тяло и светлина като интериорно решение, както и да събере заедно членовете на семейството или приятели, които да преживеят заедно приятни емоции, докато сглобяват своя модел. Следвайки илюстрирано цветно ръководство, всички се впускат в света на приказна светлина, чиито автори са те самите. Възможността човек да твори със собствените си ръце, удоволствието от сглобяването и допира до естествени материали са небходимост във времена на сложни технологии и устройства.

През месец октомври на 2020 година Lightmotiff отваря първия си фирмен магазин в град София. Успява и да се класира за участие в Международния панаир за Мебели и обзавеждане The international furniture and interiors fair, който се провежда в гр. Кьолн, Германия, и се организира от ИАНМСП.