27 окт. 2020

Promoto.bg

Promoto.bg е единствената онлайн платформа в България, специализирана да помага на производители и дистрибутори на бързооборотни стоки да достигнат по-лесно до множество магазини и заведения и да представят новите си продукти по един модерен и ефективен начин. Идеята за създаването на уникалния B2B маркетплейс се ражда след случаен разговор между основателя на Promoto.bg – Николай Гроздев и собственик на малък квартален магазин. Управителят на магазина споделил, че повече от 30 минути е чакал, за да се свърже с доставчика си, за да си поръча стоки.

Оказва се, че в България има над 50 000 хиляди магазини и заведения, които поръчват стоки от стотици дистрибутори, диктувайки по телефон. Преведено на езика на икономиката, това означава милиони загубени човекочасове(левове) на годишна база в изчакване на линия, диктуване на дълги списъци с поръчки, множество грешки и пропуснати ползи за всички във веригата на снабдяването. Освен мощен инструмент за търговски маркетинг в ръцете на производителите, Promoto.bg е незаменим помощник за управителите на магазини и заведения, с който бързо и лесно могат да създават и изпращат поръчки до множество доставчици. Поръчвайки в Promoto.bg търговските обекти, не само имат достъп до най-новите продукти на производителите (24/7), но могат да се възползват и от специалните им оферти и ексклузивните промоции, които са налични само за потребителите на платформата.

Promoto.bg официално стартира своято дейност през месец май на 2019 година. От тогава компанията не спира да се развива и за по-малко от 18 месеца вече има над 1200 магазини и заведения, които са реализирали над 30 000 поръчки за над 8 млн. лв. в платформата. Зад реализацията на Promoto.bg стоят експерти с успешен опит в търговията, внедряване на системи за бизнеса и управление на проекти. Обединени от каузата да помогнат на една от най-ключовите за българската икономика индустрии, иновативния бизнес гради мостове межди производители, дистрибутори и търговци на дребно.