28 окт. 2020

Таралеж Art & Design

Таралеж Art & Design е софийско студио за дизайн, в което вече почти две години екипът твори с удоволствие и чувство за хумор. Студиото предлага иновативни и оригинални сувенири, вдъхновени от градската култура и красотата на природата – пощенски картички, магнити за хладилник и винилови стикери.

Амбицията на „Таралеж Art & Design“ е да предложи на пазара продукти, които представят съвременния живот в България и са интересни както за туристите, така и за всички останали, които ценят изкуството и чувството за хумор. В илюстрациите, които екипът създава, залага на оригиналността, бяга от клишето и се стреми да предаде един по-свеж и съвременен поглед над българската култура, фолклор и начин на живот.

Виниловите стикери са един от най-интересните продукти в портфолио на креативния бизнес. Те са лайфстайл артикул, който привлича вниманието, предава послание, заявява позиция и променя градската среда, като я прави по-цветна и забавна. Пощенските картички и магнитите за хладилник са по-консервативни сувенири, които студиото успява да разчупи, благодарение на нестандартния дизайн, по който биват изработвани. По този начин екипът успява да насочи продуктите към различни пазарни ниши – тази на туристите, български и чуждестранни, както и на подаръците за всякакви поводи.

Продуктите са изцяло създадени и произведени в България, което гарантира проследяване на целия производствен процес и стриктен контрол на качеството. Ситуацията около пандемията през последните месеци стимулира „Таралеж Art & Design“ да наблегне на онлайн каналите за продажба, като същевременно с това продължава да разработва и останалите си стратегии. За да популяризират дейността си и да достигнат до повече крайти потребители, екипът работи с избрани партньори от различен мащаб – бутикови галерии, класически магазини за сувенири, книжарници и големи ритейлъри, като не пропуска и възможностите за участие в изложения и фестивали.