22 окт. 2020

Worddio

Worddio е мобилно приложение, което помага с обогатяването на езиковия запас. Иновативно в приложението е неговият пасивен метод на учене, дигитализирайки стандартните флашкарти и добавяне на аудио. Worddio предлага над 270 000 аудио флашкарти, професионално записани на 34 езика.

Worddio е първото приложение, което дава възможност за учене в движение, без да се докосва телефона, като по този начин пести най-ценното на потребителя – неговото време.

Приложението стартира в маркетите за приложения през ноември 2017 и за близо 3 години има над 70 000 органични инсталации от над 170 държави. Над 700 положителни оценки и ревюта. По време на пандемията от COVID-19 през пролетта на 2020 година бележим над 300% ръст в инсталациите и използването на приложението.

В момента сме в процес на обучаване на machine learning модели и интегриране на AI, с които ще оптимизираме маркетинговите подходи и ще предложим индивидуално изживяване за потребителите, базирано на техните нужди и възможности.

През 2018 година Worddio печели 3-то място за най-добро мобилно приложение, а през 2020 година грабва 1-во място за Иновативна компания в конкурса „Големите Малки“. През август 2020 компанията печели и доверието на външни инвеститори, като към този момент е  на финалните стъпки за получаване на дялово финансиране, което ще  помогне на Worddio да скалира на глобалния пазар.